Microsoft Teams – Document vastmaken aan kanaal (Snackbite #4)

Microsoft Teams – Document vastmaken aan kanaal (Snackbite #4)
10 juni 2024 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft Teams – Document vastmaken aan kanaal (Snackbite #4) Microsoft Teams, Snackbites Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist

Een document in een kanaal van Teams dat vaker gebruikt wordt door jouzelf en je collega’s, dat kun je vastmaken aan het kanaal. Het wordt dan boven de lijst met bestanden getoond. Bijvoorbeeld handig bij een vakantieplanning in Excel die door iedereen binnen het Team ingevuld of geraadpleegd moet kunnen worden. In deze snackbite ga ik je uitleggen hoe dit werkt.

Deze functionaliteit is echt super handig!

Snackbite #4

Stap voor stap instructie

Een document vastmaken aan een kanaal in Teams is eenvoudig:

 • In Microsoft Teams ga je naar het kanaal en kies je voor het tabblad ‘Bestanden’.
 • Klik op de 3 puntjes achter de naam van het document dat je wil vastmaken.
 • Kies voor ‘Vastmaken aan bovenkant’.
 • Het document wordt nu vastgemaakt aan de bovenkant en is voor iedereen in het Team snel en gemakkelijk te raadplegen.

   Tags
   Over de auteur
   Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist Al ruim 15 jaar ben ik werkzaam als SharePoint-specialist, en de laatste jaren ook als Microsoft 365 specialist, voor (semi)overheidsorganisaties, zorg- & onderwijsinstellingen en bedrijven. Met SharePointHelpdesk.nl is mijn ruime kennis en ervaring nu beschikbaar voor iedereen! Hulp nodig met Microsoft 365 (SharePoint, Teams, Outlook, etc.) of op zoek naar een Microsoft 365 specialist & trainer voor jouw organisatie of een personal trainer Microsoft 365 voor jezelf? Neem contact op met mij via de knop 'contact' bovenaan!
   × Hoe kan ik je helpen?