Microsoft Outlook – standaard Teams-link bij vergadering

Microsoft Outlook – standaard Teams-link bij vergadering
1 april 2024 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft Outlook – standaard Teams-link bij vergadering Microsoft Outlook Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist

Je weet natuurlijk dat je in Microsoft Outlook een vergadering kunt plannen door een agenda-verzoek te sturen. Veelal zijn vergaderingen tegenwoordig online of hybride (deelnemers hebben dan de mogelijkheid om of fysiek op kantoor aanwezig te zijn of online via Microsoft Teams deel te nemen aan de vergadering). Standaard is bij een vergadering echter geen Teams-link toegevoegd, waardoor je elke keer handmatig op de knop ‘Teams-vergadering’ moet klikken bij het aanmaken van een agenda-verzoek. En dat vergeet je natuurlijk af en toe wel eens, waardoor de deelnemers aan de vergadering niet deel kunnen nemen.

Zou het niet handig zijn als bij elk agenda-verzoek automatisch de link naar Teams meegestuurd zou worden, zodat je niet meer handmatig op de knop hoeft te klikken?
Dat kan in Outlook!

Stap voor stap instructie

Instellen dat er bij elk agenda-verzoek automatisch een Teams-link wordt meegestuurd gaat als volgt in Microsoft Outlook:

  • Ga naar Microsoft Outlook.
  • Klik links bovenaan op de knop ‘Bestand’.


  • Klik onderaan op ‘Opties’.


  • Klik op ‘Agenda’.
  • Bij ‘Agenda-opties’ vink je de optie ‘Onlinevergadering toevoegen aan alle vergaderingen’ toe.
  • Klik op de knop ‘OK’


  • Bij elk nieuw agenda-verzoek wordt nu automatisch een Teams-link toegevoegd als je een deelnemer uitnodigd.

Tags
Over de auteur
Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist Al ruim 15 jaar ben ik werkzaam als SharePoint-specialist, en de laatste jaren ook als Microsoft 365 specialist, voor (semi)overheidsorganisaties, zorg- & onderwijsinstellingen en bedrijven. Met SharePointHelpdesk.nl is mijn ruime kennis en ervaring nu beschikbaar voor iedereen! Hulp nodig met Microsoft 365 (SharePoint, Teams, Outlook, etc.) of op zoek naar een Microsoft 365 specialist & trainer voor jouw organisatie of een personal trainer Microsoft 365 voor jezelf? Neem contact op met mij via de knop 'contact' bovenaan!
× Hoe kan ik je helpen?