Hoe kan ik oude versies terugzetten in SharePoint?

Hoe kan ik oude versies terugzetten in SharePoint?
20 april 2023 Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan ik oude versies terugzetten in SharePoint? Microsoft SharePoint Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist

In SharePoint Online is het in een bibliotheek mogelijk om versiebeheer in te schakelen. Elke wijziging aan een document wordt dan opgeslagen. Heb jij of een collega per ongeluk een tekst uit een document verwijderd, dan kun je middels versiebeheer deze oudere versie gemakkelijk terugzetten in SharePoint Online.


Stap voor stap instructie

Het terugzetten van een oudere versie van een document in SharePoint Online gaat als volgt:

  • Open SharePoint Online en ga naar de bibliotheek
  • Ga naar het document waar je de oudere versies van wilt bekijken
  • Klik op de 3 puntjes achter het document en kies voor ‘Versiegeschiedenis’


  • De versiegeschiedenis van het document wordt nu getoond

  • Klik de versie die je wilt herstellen en klik achter de datum en tijd op het pijltje. Kies voor ‘Herstellen’


  • Klik op de knop ‘OK’ om te bevestigen dat je deze versie wilt terugzetten

  • De gekozen versie wordt teruggezet.
  • Als je nu weer naar ‘versiegeschiedenis’ van het document gaat, dan zul je zien dat de oude versie de eerdere versies niet heeft overschreven. maar dat deze als nieuwste versie is toegevoegd. Mocht je dus per ongeluk de verkeerde versie hebben hersteld, dan kun je via ‘versiegeschiedenis’ alsnog de correcte versie herstellen.

Over de auteur
Michiel van Oppen - De Limburgse SharePoint & Microsoft 365 specialist Al ruim 15 jaar ben ik werkzaam als SharePoint-specialist, en de laatste 5 jaar ook als Microsoft 365 specialist, voor (semi)overheidsorganisaties, zorg- & onderwijsinstellingen en bedrijven. Met SharePointHelpdesk.nl is mijn ruime kennis en ervaring nu beschikbaar voor iedereen! Hulp nodig met Microsoft 365 (SharePoint, Teams, Outlook, etc.) of op zoek naar een Microsoft 365 specialist & trainer voor jouw organisatie of een personal trainer Microsoft 365 voor jezelf? Neem contact op met mij via de knop 'contact' bovenaan!
× Hoe kan ik je helpen?